Ispituje se kombinacija dve vakcine: Neće morati da se čeka tri meseca na drugu dozu

Izvor: B92, 21.Feb.2021, 21:11

Ispituje se kombinacija dve vakcine: "Neće morati da se čeka tri meseca na drugu dozu"

Ruski institut Gamaleja koji je razvio vakcinu protiv kovida 19 "Sputnjik V" potvrdio je početak kliničkih ispitivanja kombinovane primene svoje i vakcine AstraZeneka.

"Korišćenje vakcine Sputnjik V kao druge doze za AstraZeneka vakcinu eliminiše potrebu da se na nju čeka tri meseca. Klinička ispitivanja ovakvog pristupa već su započela", piše u objavi na Tviter nalogu "Sputnjik V", navodi agencija TASS.

Generalni direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kirill Dmitriev ranije je saopštio da će klinička ispitivanja kombinacije ruskog "Sputnjika V" i vakcine AstraZeneka početi u Azerbejdžanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kasnije će se ispitivanja vršiti i u Saudijskoj Arabiji, dok se prvi izveštaji očekuju najkasnije u martu ili aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.