Inspekcija Ministarstva zdravlja kontroliše povlačenje Juvitana kašica

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija Ministarstva zdravlja kontroliše povlačenje Juvitana kašica

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije danas i sutra kontrolisaće da li su sporne serije Juvitana proizvoda povučene iz prodaje, rečeno je u tom ministarstvu.

Kako su u ministarstvu rekli agenciji Beta, utvrđivaće se da li je broj broj proizvoda koji je stavljen u promet usaglašen sa brojem proizvoda koji je povučen.

"Ukoliko inspektori negde zateknu sporne proizvode, biće uklonjeni na licu mesta uz podnošenje prijave protiv prodavca", rekli su u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zdravlja.

To ministarstvo je 8. novembra objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Nakon toga, fabrika dečje hrane Juvitana u Inđiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo navodi se da ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji će biti trajno zatvorena.

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde će se na tržištu obezbediti zdravstveno ispravne sirovine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neispravno još osam proizvoda Juvitana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2016

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je utvrđeno da je još osam proizvoda za dečju ishranu Juvitana neispravno...Kako je navedeno iz ministarstva, uzorkovanje proizvoda Fabrike dečje hrane "Juvitana" iz Inđije koje je vršeno 10. oktobra sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd pokazalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.