Impotentni zbog lepih žena

Izvor: B92, 04.Maj.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Impotentni zbog lepih žena

Lepe žene su štetne za zdravlje muškaraca. Naime, samo pet minuta sa atraktivnom ženom je dovoljno da se kod muškaraca poveća nivo kortizola, hormona stresa, tvrde naučnici sa Univerziteta Valencia.

Nivo hormona stresa se povećava još više kod muškaraca koji veruju da im je atraktivna devojka sa kojom razgovaraju nedostižna.

U istraživanju španskih naučnika učestvovala su 84 muškarca koji su pojedinačno ulazili u sobu i rešavali sudoku, a zatim bi im >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pridružio još jedan muškarac i jedna žena.

Kada je žena napustila sobu i ostavila dva muškarca da sede zajedno nije zabeležen rast kortizola, međutim kada je žena ostala sama s muškarcem nivo hormona stresa kod muškarca je povećan.

"Istraživanjem smo zaključili da većina muškaraca kada pored sebe ima atraktivnu ženu razmišlja o mogućoj vezi. Takođe, mnogi muškarci izbegavaju lepe žene misleći kako su izvan njihove lige, ali upravo takva reakcija za posledicu ima povećanje nivoa hormona stresa", istakli su naučnici prenosi a Daily Telegraph.

Male količine kortizola su korisne jer održavaju telo budnim i blagotvorno deluju na organizam, dok veće količine kortizola uzrokuju bolesti srca, dijabetes, hipertenziju pa čak i impotenciju.

Izvor: Sarajevo-x

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.