Idealna poza za muškarce s bolnim leđima je...

Izvor: B92, 11.Sep.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idealna poza za muškarce s bolnim leđima je...

Muškarci koji imaju hroničan bol u leđima bez mnogo muke i rizika mogu uživati u tzv "kučećoj pozi" jer ona najmanje opterećuje kičmu. Ipak, to ne važi i za žene.

Foto: Richard foster/Flickr.com

Hronični bol u leđima sve je češća zdravstvena boljka koja umanjuje kvalitet života, kao i uživanje u seksu, međutim kanadski naučnici s Univerziteta Voterlu tvrde kako postoji poza za seks koja neće pogoršati bol ili povećati rizik od povrede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Suprotno uvreženom mišljenju, to nije poza "kašike" u kojoj oba ljubavnika leže na boku, već klasična "pseća" poza, piše Dejli mejl.

Naučnici su analizirali uticaj različitih položaja u seksu na opterećenje u leđima koristeći se infracrvenom kamerom i elektromagnetnim sistemom u pet različitih pozicija.

"Parovi često odustaju od seksa iz straha da će im jedna noć užitka doneti nedelje bola i agonije, ali uz pojačan oprez ne postoji razlog da se odreknu seksa", rekla je Natali Sidorkevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.