Ibuprofen izaziva aritmiju?

Izvor: B92, 05.Jul.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibuprofen izaziva aritmiju?

Svakodnevno konzumiranje lekova za ublažavanje bola, uključujući i ibuprofen, može doprineti povećanju srčanih tegoba i do 40 procenata, upozorili su stručnjaci.

Nedavno objavljena studija danskih naučnika ukazala je na povezanost ovih lekova i aritmije.

Studija je pokazala da je kod ljudi koji su nedavno počeli da koriste nesteroidne antiinflamatorne lekove u koje spadaju ibuprofen i aspirin, otkriveno da imaju 40 procenata veće šanse za dobijanje aritmije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Profesor Henrik Toft Sertensen, koji je vodio ovu studiju, rekao je da pacijenti sa srčanim tegobama ipak ne treba da prestanu da uzimaju lekove, ali treba da pričaju o potencijalnim problemima sa svojim doktorom.

''Potpuni rizik je još uvek nizak'', objasnio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ibuprofen i aspirin mogu da izazovu srčanu aritmiju

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2011

LONDON - Svakodnevno konzumiranje ljekova za ublažavanje bola, uključujući i ibuprofen, može doprinjeti povećanju srčanih tegoba i do 40 procenata, upozorili su stručnjaci.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.