Hrana koja ublažava gorušicu

Izvor: B92, 22.Jul.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana koja ublažava gorušicu

Gorušicu izaziva loša probava i nezdrava ishrana. Pročitajte koju je hranu dobro jesti kada imate gorušicu.

Banane

Banana ima prirodno dejstvo protiv kiselina. Ona pomaže kod lošeg varenja. Najmanje jedna banana dnevno će sprečiti pojavu gorušice.

Kupus

Kupus je bogat vlaknima i veoma dobar u lečenju gorušice. Prirodna vlakna i enzimi u kupusu smanjuju količinu kiseline u telu.

Ovsene pahuljice
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i antioksidantima. Uključite u ishranu jednu porciju dnevno ovsenih pahuljica kako biste sprečili probleme sa želucem.

Morska hrana

Riba sadrži taurin koji umanjuje količinu želudačne kiseline.

Đumbir

Đumbri je odličan u lečenju gorušice. On umanjuje količinu kiselina u telu. Pojedite malo đumbira kako biste na prirodan način umanjili bol izazvan gorušicom

Mleko

Mleko je dobro da pijete kada imate gorušicu jer je bogato kalcijumom. Takođe, u kombinaciji sa medom, mleko ublažava upalu želuca.

Jogurt

Jogurt je bogat antiosidantima i kalcijumom što pomaže normalnom varenju. Jedna šolja jogurta dnevno će sprečiti pojavu gorušice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.