Hrana kao lek

Izvor: S media, 22.Avg.2010, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana kao lek

Da li ste znali da parče hleba namazanog medom ublažava simptome mamurluka? A, parče jabuke podstiče bržu razgradnju alkohola u krvi? Evo još nekih namirnica koje možete da iskoristite kao lek – bukvalno.

Hleb i med

Hleb ili keks namazani medom, kao i druge namirnice bogate fruktozom olakšavaju mamurluk, tvrdi dijetetičarka Dalia Kembel. To je zato što fruktoza, prirodni šećer, podstiče bržu razgradnju alkohola u telu.

Dobri izvori fruktoze >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su jabuke, trešnje, grožđe i paradajz.

Kafa

Ukoliko bolujete od astme, a lekovi vam nisu pri ruci posegnite za šoljom kafe, savetuju britanski stručnjaci. Pijenje kafe takođe smanjuje rizik od ciroze i nekih oblika raka. Ipak, ne preporučuje se srčanim bolesnicima i trudnicama.

Zeleni čaj

Ne postoji delotvornije sredstvo za eliminisanje štetnih sumpornih spojeva od zelenog čaja. Njih proizvode bakterije koje se množe u područjima gde nema kiseonika, poput zadnjeg dela jezika i nabora u desnima. Zeleni čaj sadrži i materije koje uklanjaju mirise, pa sprečavju zadah.

Izvor: Blic Online

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.