Hoćete da živite 100 godina - spavajte, spavajte, spavajte!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2012, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćete da živite 100 godina - spavajte, spavajte, spavajte!

Prema poslednjim istraživanjima u SAD-u, ako želite da poživite jedan vek, najbolje će biti da spavate, spavate i spavate, kao i da uzimate umerene obroke.

Kompanija "Junajted heltker" (UnitedHealtcare) iz Minesote, koja pruža usluge u oblasti zdravstva, sprovela je istraživanje koje je pokazalo da američki stogodišnjaci, kojih danas u SAD-u ima 72.000, fino spavaju i to navode kao jedan od glavnih razloga zbog kojih su zašli u duboku starost.

Naime, čak 71 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odsto dugovečnih ispitanika odgovorilo je da spava bar osam sati dnevno (svakog dana, godinama unazad). Takođe, oko 80 odsto stogodišnjaka u SAD-u tvrdi da redovno konzumira umerene obroke, što se smatra još jednim od razloga zbog kojih je lakše doživeti stotu.

Postoji još stvari koje utiču na dugovečnost - socijalizacija, vežbanje i duhovne aktivnosti. Čitavih 89 odsto današnjih američkih stogodišnjaka tvrdi da svaki dan komunicira sa nekim od članova familije ili sa prijateljima; njih 67 odsto se moli, meditira ili bavi nekim drugim oblikom duhovne aktivnosti; a 51 odsto ovih starina vežba gotovo svakog dana!

Na osnovu svih ovih podataka, procenjeno je da će broj stogodišnjaka u SAD-u do 2050. godine dostići 600.000.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.