Gužve sve veće: Od sutra dodatne laboratorije za testiranje na lični zahtev

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 17:44

Gužve sve veće: Od sutra dodatne laboratorije za testiranje na lični zahtev

S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranjem na koronavirus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od sutra ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za PCR testiranje na lični zahtev.

U Beogradu, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti šest dana nedeljno, svakim danom osim nedelje, na sledećim lokacijama:

- Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 08 do 20 časova),

- Zavod za biocide i medicinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekologiju (od 07 do 13 časova),

- Gradski zavod za javno zdravlje (od 08 do 13 časova),

- Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 08 do 12 časova)

- Klinički centar Srbije (od 7:30-14:30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

Imajući u vidu da je najveći broj zahteva upravo u prestonici, građanima je dostupno pet lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na kovid 19 na lični zahtev, a zbog povećanog broja zahteva za PCR testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u institutima i zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati. Plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera, a naročito one koji napuštaju zemlju da budu posebno odgovorni kako prema sebi, tako i prema svojim najbližima i svojoj okolini.

U slučaju da po povratku sa puta osete bilo kakve simptome, od krucijalnog je značaja da se odmah jave u najbližu kovid-ambulantu. Važno je takođe da budu svakodnevno upoznati sa epidemiološkom situacijom kako u zemlji u kojoj se nalaze, tako i u Srbiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvorene dodatne laboratorije za testiranje na lični zahtev

Izvor: Danas, 17.Avg.2020

S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranjem na koronavirus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od sutra ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za pi-si-ar testiranje na lični zahtev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.