Google konačno menja Adobe Flash Player u Chromeu

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google konačno menja Adobe Flash Player u Chromeu

Kompanija Google je u maju saopštila da će blokirati Adobe Flash Player u Chromeu, a sada počinje da ispunjava svoje obećanje.

Google polako uvodi HTML5 korisnicima, a to će činiti u narednih nekoliko meseci.

Počeće s 1 posto korisnika trenutne verzije Chromea. Do februara će svi korisnici dobiti nadogradnju, što znači da se Flash sadržaj neće prikazivati ukoliko internet-stranice nemaju HTML5 player. Korisnici će morati manuelno oda ga odobravaju na svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranici zasebno.

U početku će se Flash moći da odobravaju samo za stranice koje korisnici posećuju prvi put, ali do oktobra će svaka stranica zahtevati dozvolu korisnika za prikazivanje Flash sadržaja.

Google nije prva kompanija koja će blokirati Flash sadržaj. Prošle godine je Facebook uveo HTML5 za sve browsere. Čak je i kompanija Adobe savetovala korisnicima da prestanu da koriste Flash još prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.