Gladovanje kao jedan od načina izlečenja

Izvor: Prva.rs, 01.Jun.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gladovanje kao jedan od načina izlečenja

‘Pokušajte nedelju dana, samo nedelju dana i posle ćete videti’, tvrdi 57-godišnji Majkl Van Almsik koji jednom na godinu dolazi da posti u kliniku Buhinger-Vilhelmi na obali jezera Konstanc blizu Švajcarske. 
Nakon što je odbacio lekove za povišeni krvni pritisak i promenio prehrambene navike, vlasnik velike PR agencije iz Minhena u klinici već dvadesetak godina leči svoje tegobe s prekomernom težinom i prateće hronične tegobe.
Dan u klinici počinje čajem, u podne uzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << voćni čaj i zatim sledi dvosatna šetnja. Za ručak pojede supu, malo meda, a na dan popije više od dve litre vode. Ukupan unos od 200 do 250 kalorija deset puta je manji od preporučenog dnevnog unosa za muškarce njegove dobi.
Gladovanje sprečava kardiovaskularne bolesti, pomaže pri lečenju astme, artroze, hroničnih bolesti probavnog sistema, nekih hroničnih infekcija disajnog sistema ili depresivnih stanja.
U Nemačkoj je knjiga ‘Postom do zdravlja i lepote’ Helmuta Luecnera koji je nekada radio kod Buhingera, prodata u više od dva milona primeraka od objave 70-ih godina.
Kalifornijski profesor Valter Longo pokazao je 2008. da gladovanje štiti zdrave ćelije miševa od toksičnih učinaka hemioterapije, što je dodatno pojačalo interes za gladovanjem u Nemačkoj.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.