FOTO: Iz srca mu izvadili čačkalicu

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Iz srca mu izvadili čačkalicu

Argentinac Horasio Videla je mesecima bolovao od raznih infekcija, sve dok mu hirurzi iz srca nisu izvadili čačkalicu koju je progutao dve godine ranije, a da to nije ni znao.

- Znali smo da treba da izvadimo strano telo. Kada sam kolegama rekao da je posredi bila drvena čačkalica nisu mi verovali. Govorili su mi 'stariš, treba da odeš u penziju', 'načisto si poludeo' - ispričao je kroz smeh hirurg Fernando Sičero. On je objasnio da je čačkalica prošla iz digestivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << trakta u krvni sistem sve do srca.

- Srećom, pa je reč o jakom i zdravom muškarcu - naveo je lekar.

- Proveo sam šest meseci između bolnice i kuće. Osećao sam da me nešto bode u srce - kazao je 42-godišnji Videla. Tokom poslednjih nekoliko meseci, on je izgubio sedam kilograma.

- Imao sam visoku temperaturu, a lekari nisu znali šta mi se dešava. Kada jedete, dobro žvaćite - poručio je Videla u razgovoru sa novinarima.

Dr Sičero je naveo da su u medicinskim analima zabeležena još dva takva slučaja, jedan koji se dogodio u Japanu 1972. i jedan u Kini pre pet godina.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.