FDA o mešanju različitih vakcina; Odobrene buster doze Moderne i Džonson i Džonson

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 08:04

FDA o mešanju različitih vakcina; Odobrene buster doze Moderne i Džonson i Džonson

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) juče je odobrila buster doze vakcina koje proizvode Moderna i Džonson i Džonson i poručila da je moguće kao dodatnu dozu odobrati vakcinu koja se razlikuje od one ranije primljene.

Ova odluka otvara put milionima ljudi u SAD da dobiju dodatnu zaštitu od visoko zarazne delta varijante virusa koja izaziva infekcije i kod nekih osoba koji su potpuno vakcinisani, prenosi Rojters.

Federalni regulator objavio je strategiju o kombinovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcina juče, u trenutku kada je zvanično odobrio bustere za vakcine kompanija Moderna i Džonson i Džonson.

Odluka da se dozvole dodatne doze vakcina Moderna i Džonson i Džonson usledila je posle studije koju je prošle nedelje objavio Nacionalni institut za zdravlje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.