Evo zašto se često razbolimo nakon godišnjeg odmora

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto se često razbolimo nakon godišnjeg odmora

Za neke povratak s godišnjeg odmora nije samo privikavanje na radni ritam jer su zbog letnih viroza prisiljeni da ostanu kod kuće i budu na bolovanju.

Ukoliko ste i sami iskusili virozu nakon što se ste vratili s godišnjeg, niste jedini. Lekari tvrde kako to nije ništa neobično. Godišnji, umesto da odmori, često potpuno iscrpi, piše RTL.

Veliki uzročnik je i stres, jer na godišnjem smo opušteni, a približavanje svakodnevnoj rutini i poslu ima efekta. Moguća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i psihološka reakcija zbog povratka na posao i kraj godišnjeg odmora.

Ipak, pre svega je reč o realnim zdravstvenim problemima. U ovom periodu, krajem leta i početkom jeseni, enteroviroze su naprosto često prisutne. Obično se javljaju s povišenom temperaturom koja često zna da ide vrlo visoko i to je ono što najčešće prepadne ljude.

Postoje različiti oblici letnjih viroza, a osim izrazuzetno visoke temperature, trenutno su aktuelne mučnine i crevne viroze.

Antibiotike, upozoravaju stručnjaci, treba izbegavati, osim ako analize ne pokažu suprotno. Najčešće se sve povlači samo od sebe, ali uz puno odmora, tečnosti i vitamina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo zašto se često razbolimo nakon godišnjeg odmora

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2016

Za neke povratak s godišnjeg odmora nije samo privikavanje na radni ritam jer su zbog letnih viroza prisiljeni da ostanu kod kuće i budu na bolovanju...Ukoliko ste i sami iskusili virozu nakon što se ste vratili s godišnjeg, niste jedini. Lekari tvrde kako to nije ništa neobično. Godišnji, umesto...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.