Dupli kapacitet gama noža od jeseni

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupli kapacitet gama noža od jeseni

Načelnica Centra za neuroonkologiju u Kliničkom centru Srbije, Danica Grujičić, najavila je da će taj centar dobiti novu opremu za radiohirurgiju tumora glave i da će dnevno moći da se radi šest operacija, umesto kao do sada tri do četiri.

"Centar za gama nož dobiće još jednu radnu stanicu i četiri rama i čim ova oprema stigne moći će gotovo da duplira kapacitete u broju intervencija zbog tumora glave", rekla je Grujičić za Večernje novosti.

Grujićić, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja očekuje da će nova oprema stići do jeseni, precizirala je i da će tada umesto sadašnje tri do četiri operacije dnevno biti rađeno bar šest operativnih zahvata.

"Ministarstvo zdravlja daje 40 miliona dinara za nabavku nove radne stanice i četiri rama, a mi ćemo dodati još deset miliona koje smo zaradili", rekla je ona.

Na intervenciju gama nožem trenutno čeka više od 200 pacijenata, oni hitni sa metastazama se odmah zbrinjavaju, a ostali čekaju do pet meseci.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.