Doktorka upozorava: Evo kako da prepoznate rak kože; Ne tražite uvek čudne mladeže VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 11:05

Doktorka upozorava: Evo kako da prepoznate rak kože; "Ne tražite uvek čudne mladeže" VIDEO

Prema poslednjim podacima Registra za rak, u Hrvatskoj su 2020. godine dijagnostikovana 753 nova slučaja melanoma kože, dok je 2021. od melanoma umrlo 227 osoba.

Istovremeno, u 2020. godini, zbog pandemije kovida 19, broj dijagnostikovanih slučajeva melanoma bio je znatno manji od očekivanog na osnovu trendova poslednjih godina.

To nije slučaj samo u Hrvatskoj, već širom sveta, pa je dermatologinja Samanta Elis odlučila da upozori ljude da ne traže uvek isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladež drugačijeg izgleda. Rak kože se takođe može manifestovati u obliku ružičastog osipa.

"Ljudi obično traže velike smeđe mladeže, a rak kože ne izgleda uvek tako. Karcinom bazalnih ćelija je najčešći tip raka kože i često izgleda ovako", rekla je dr Elis na TikToku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.