Doktori tvrde: Manje poznati simptom raka pluća možemo uočiti na licu

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 08:15

Doktori tvrde: Manje poznati simptom raka pluća možemo uočiti na licu

Stručnjaci su upozorili da bi otok lica mogao biti jedan od simptoma raka pluća, prenosi Express.

Može se desiti kada tumor vrši pritisak na gornju šuplju venu koja povezuje glavu sa srcem. Tanki zidovi ove vitalne vene čine je podložnom kompresiji, a studije pokazuju da je većina slučajeva opstrukcije gornje šuplje vene uzrokovana rakom pluća.

"Većina slučajeva opstrukcije gornje šuplje vene uzrokovana je karcinomom pluća. U nekim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se rak može proširiti i na obližnje limfne čvorove, koji postaju otečeni", objašnjavaju lekari, koji dodaju da je ova vrsta raka veoma teška. prepoznati na samom početku.

Međutim, sa postepenim razvojem i širenjem ove smrtonosne bolesti javljaju se takozvani sistemski simptomi poput naglog gubitka apetita i opšteg umora. Ostali simptomi koji mogu ukazivati na rak pluća uključuju:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.