Doktor savetuje: Trik obrnute psihologije pomoći će vam da zaspite za nekoliko minuta

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 13:27

Doktor savetuje: Trik "obrnute psihologije" pomoći će vam da zaspite za nekoliko minuta

Mora da vam se više puta dogodilo da se bacate i okrećete u krevetu jer ne možete da zaspite i potpuno ste budni dok prolaze minuti i sati.

Veruje se da nesanica redovno muči veliki broj ljudi. Ako ste jedan od onih ljudi koji se iz dana u dan bude neosveženi, doktor je otkrio "čudan“ savet koji će vam pomoći da pronađete put do "zemlje snova“.

Doktor Karan Rajan je rekao da je patio od nesanice kada je počeo da radi kao lekar. U početku nije mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će njegov naizgled kontraproduktivan savet - koji uključuje malo obrnute psihologije ili \'paradoksalne namere\' - funkcionisati.

Međutim, dr Rajan je bio iznenađen koliko mu je to lako pomoglo u borbi sa nesanicom.

Objašnjavajući kako se to radi, on je rekao: "U suštini, kažeš sebi, \'Neću da spavam\', i ostaneš budan. Samo ležiš u krevetu, otvorenih očiju, i prisiljavaš sebe da ostaneš budan. . Kažete sebi: "Ne spavaj, ne spavaj.“ U mnogim slučajevima ćete se osećati umorno i zaspati, i to je uspelo.“

Doktor je rekao da se ova tehnika zove "paradoksalna namera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.