Direktorka Batuta: Sama voda na bazenima nije rizik, rizik su druge osobe

Izvor: B92, 31.Jul.2020, 15:51

Direktorka Batuta: "Sama voda na bazenima nije rizik, rizik su druge osobe"

Otkada su počele vrućine posebno je aktuelno pitanje odlaska na bazene i druga kupališta.

"Voda sama po sebi nije opasnost. Ukoliko se obezbedi distanca, rizik za prenos koronavirusa je manji", rekla je direktorka Batuta dr Verica Jovanović na konferenciji Kriznog štaba.

"Bazen ne predstavlja opasno mesto za prenos samog virusa. Jedini stvarni rizik su osobe - korisnici tih površina. Ako se održi distanca i ako se apeluje na ljude da ako imaju bilo kakve simptome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolesti ne odlaze na takva mesta, rizik se smanjuje. Svejedno treba razmisliti pre odlaska na bazene, jer je pitanje kako se i na koji način mogu obezbediti uslovi za fizičku distancu na kupalištima", konstatovala je Jovanovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.