Direktor Moderne: Buster doza već u septembru?

Izvor: B92, 23.Maj.2021, 08:33

Direktor Moderne: Buster doza već u septembru?

Izvršni direktor američke farmaceutske kompanije Moderna Stefan Bansel je rekao da bi najranjiviji deo populacije, uključujući i zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji fronta s kovid 19, mogli da dobiju treću (buster) dozu vakcine već od septembra.

Bansel je rekao za američki "Aksios" da oni koji su primili prve doze Moderne u decembru ili januaru, da bi primanje nove doze početkom jeseni bilo poželjno, jer bi se predupredio eventualni novi talas pandemije koronavirusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je list "Hil".

"Smatram da je bolje da budemo dva meseca brži, nego dva meseca sporiji ukoliko dođe do novih žarišta", kazao je Bansel.

Direktor Fajzera Albert Burla se nadovezao na Banselovu izjavu, dodavši da podaci pokazuju da bi buster doza mogla da bude neophodna osam do 12 meseci nakon druge doze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.