Dijetetičari tvrde: Pre spavanja nikako ne treba da jedete ove namirnice

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 08:12

Dijetetičari tvrde: Pre spavanja nikako ne treba da jedete ove namirnice

Ishrana utiče na više načina na naš organizam, a neke namirnice imaju posebna svojstva u određenom delu dana, pa bi trebalo izbegavati njihov unos uveče.

Određeni problemi sa zdravljem često se mogu pojaviti, ne samo zbog nekvalitetne hrane, nego i ako neke namirnice jedemo u pogrešno vreme. Kako objašnjavaju dijetetičari, postoje namirnice koje bi trebalo da izbegavamo da jedemo pre spavanja, donosi Sleep Health.

Dakle, koju bi vrstu hrane trebalo izbaciti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz svoje noćne rutine? Uopšteno, dijetetičari naglašavaju kako bi trebalo da smanjimo konzumaciju raznoraznih stimulansa, teško svarljive hrane, jela s previše šećera ili začina te onih namirnica koje pogoršavaju gorušicu.

Pod tim namirnicama ubrajamo sledeće:

Razlog zbog kog bi ove namirnice trebalo da izbegavamo je taj što je većina njih teško svarljiva i može izazvati probleme sa želucem. S druge strane, namirnice poput onih bogatih kofeinom otežaće nam kvalitetan san i tako će nas održavati budnima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.