Izvor: B92, 18.Jun.2023, 22:03
Dijetetičari otkrivaju: Ove namirnice smanjuju rizik od raka debelog creva
Rak debelog i završnog creva najučestalija je zloćudna bolest, a od njega godišnje prosečno oboli oko 3600 osoba. Češći je kod osoba starije životne dobi, ali skoro petina obolelih mlađa je od 60 godina. Prema poslednjim podacima Registra za rak, u 2019. godini od kolorektalnog raka obolelo je 3660 osoba, a prosečna starost bila je 69 godina.
Istraživanja su pokazala da je loša ishrana jedan od glavnih faktora rizika za rak debelog creva. Srećom, postoji mnogo namirnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje možemo uključiti u svakodnevnu ishranu kako bismo se što lakše borili protiv ove smrtonosne bolesti. Kako objašnjavaju dijetetičari, unos određenih namirnica može smanjiti rizik od raka debelog creva. To su:
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.