Dijabetološki savez Srbije: Onlajn savetovalište za dijabetičare

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 08:30

Dijabetološki savez Srbije: Onlajn savetovalište za dijabetičare

Dijabetološki savez Srbije pokrenuo je projekat "Poveži i podrži", u kome će se održati serija virtuelnih sastanaka preko platforme Zum (Zoom) i pružiti savetodavna, stručna i psihološka podrška svim osobama sa dijabetesom.

Prvi ovakav sastanak, na kojem učestvuje endokrinolog iz KC Srbije i psiholog, biće organizovan u sredu 13. maja, a već sledeći u nizu sastanaka će biti održan u četvrtak 14. maja sa endokrinologom iz KC Vojvodine i u petak 15. maja sa endokrinologom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz ZC Zaječar, saopštio je Dijabetološki savez Srbije.

Sastanci ove nedelje počinju od 18 sati, a svi zainteresovani mogu da se priključe sastanku jednim klikom na link koji će biti postavljen na stranici Dijabetološkog saveza Srbije na Fejsbuku i zvaničnom veb-sajtu www.diabeta.net, navodi Tanjug.

Osobe sa dijabetesom moći će anonimno da postave pitanja endokrinologu i psihologu, i na taj način razreše nedoumice koje imaju u ovom trenutku.

Ovo je samo prvo u nizu savetovališta, s obzirom na to da će u narednih mesec dana Dijabetološki savez Srbije, u saradnji sa endokrinolozima, dijabetolozima i psiholozima, organizovati ukupno 18 ovakvih onlajn sastanaka savetovališta.

Predsednik Dijabetološog saveza Srbije Aleksandar Opačić kaže da su se za onlajn savetovalište odlučili jer se u poslednja dva meseca pojavilo mnogo tačnih, ali i mnoštvo netačnih informacija u vezi sa pandemijom koronavirusa i dijabetesom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Onlajn savetovalište za dijabetičare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020

Dijabetološki savez Srbije pokrenuo je projekat "Poveži i podrži" gde će se održati serija virtuelnih sastanaka preko Zoom platforme pružiti savetodavna, stručnu i psihološku podršku svim osobama sa dijabetesom...Prvi ovakav sastanak na kojem učestvuje endokrinolog iz KC Srbije i psiholog biće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.