Da li znate šta je hidrokolon terapija i koje su njene prednosti? VIDEO

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 18:40

Da li znate šta je hidrokolon terapija i koje su njene prednosti? VIDEO

Mnogi stručnjaci veruju da su čista creva preduslov dobrog zdravlja.

Čišćenje debelog creva sastavni je deo pripreme za neke intervencije i preglede kao što je to, na primer, kolonoskopija. Međutim, poslednjih godina čišćenje debelog creva postalo je dostupno kao zasebna terapija!

Šta je Hidrokolon terapija, šta kaže struka po pitanju primene ove metode u terapijske svrhe, da li je bezbedna i na koji se način izvodi procedura? Na to pitanje je svoje stručno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje dala dr Tamara Sarić, lekar opšte medicine, koja je bila gost emisije 150 minuta.

"Hidrokolon terapija podrazumeva čišćenje creva, stara metoda koja datira još iz Egipta. Radi se o jednostavnoj metodi, ali početkom XX veka je modernizovana", započela je dr Sarić.

Hidrokolon je savremeniji od klistira, ležite na leđima i posmatrate proceduru čišćenja.

"Debelo crevo je dugačko i do dva metra, tu se godinama svašta taloži. Mi mnogo više pojedemo nego što izbacimo, ne možemo sve da izbacimo, tako da je već godinama ova terapija poznata. Jedan tretman nije dovoljan upravo zbog dužine debelog creva", otkriva dr Sarić.

Hidrokolon terapija se radi u onoliko broja tretmana koliko je potrebno da vidite čistu vodu koju izbacujete.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.