Da li se stvarno može smršati za 30 dana?

Izvor: Objava, 19.Dec.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li se stvarno može smršati za 30 dana?

Nova godina kuca na vrata, vi želite da se uvučete u najlepšu haljinu, ali imate nekoliko kilograma viška od prethodnih slava koje morate da skinete. Sigurno se pitate da li je moguće to uraditi za samo mesec dana. Naš odgovor je, naravno da jeste!

Ukoliko pratite pametan koncept ishrane i trening, rezultati će biti i te kako vidljivi, a mi ćemo vam pomoći u tome!

Svi žele da nađu najbrži način da smršaju, jer je danas brza hrana postala naša velika slabost, a ona je glavni krivac našeg brzog gojenja. Mršavljenje se ne može dogoditi preko noći, i svi produkti koji vam to garantuju nisu dobri za vas. Sve što je potrebno da imate je jaka volja i odlučnost.

Plan mršavljenja neće uspeti ako ste ga samo napravili i okačili na zid u sobi. Potrebno je i da mu budete potpuno posvećeni, i da ga nikako ne zapostavljate.

Izgladnjivanje nikako ne dolazi u obzir jer time štetite vašem zdravlju, a dugoročno nećete doći do vitkog tela i zategnutih mišića. Kada ponovo počnete da jedete, kilogrami će se vratiti istom brzinom kojom su otišli, a velika je verovatnoća da ćete sada imati i više kilograma nego ranije.

Pročitajte kako da dođete do zategnutog tela, izgubite nekoliko kilograma, koji se neće vraćati!

Trening i ishrana u kombinaciji su ključni
Mnogi misle da ako idu u teretanu mogu da jedu svu moguću brzu hranu koja postoji na ovom svetu, a opet oni koji se hrane zdravo smatraju da ne moraju da vežbaju jer je dovoljno samo da se zdravo hrane.

Ni jedni ni drugi nisu u pravu. Ishrana je veoma bitna, ali ukoliko ne vežbate redovno, vaše telo neće biti zategnuto, već će mišići biti mekani, i nećete imati oblikovane butine i zadnjicu.

Sa druge strane, ukoliko konstantno vežbate, a hranite se nezdravo, kilograme nikako nećete moći uspešno da skinete.

Pravi način ishrane je više od pola posla
Znamo da je teško pronaći zdrav način ishrane, koji nam ne uskraćuje previše namirnica, i koji je ukusan pa nam nije teško da ga pratimo. Pre svega, izračunjate koliko vam je kalorija potrebno na dnevnom nivou u zavisnosti od pola, starosti, težine, visine, posla i ostalog.

Naravno, kako ne biste morali da se preračunavate, mi smo za vas osmislili savršen plan ishrane i treninga koji će vam uštedeti puno vremena, a možete biti sigrni da je odličan za vas. U njemu postoji spisak dobrih namirnica koje možete kombinovati u vašim obrocima, a količina hrane propisana je veličinom posuda koje dobijate besplatno.

San je veoma važan za zdravo telo
Kvalitetan san je veoma bitan za zdravlje vašeg tela, jer je telu potrebno da se odmori i skupi energiju za naredni dan. Ukoliko ne spavate dovoljno, apetit će vam se povećati jer će telo tražiti druge načine da obezbedi energiju koju nije dobilo spavanjem.

Za veći gubitak kilograma potrebno više od mesec dana
Nemojte odmah kretati na strogi režim ishrane, gde ćete drastično smanjiti unos hrane. Mnogo je bolje da postavite manje ciljeve, npr. po kilogram nedeljno. Ovakav način mršavljenja je mnogo zdraviji, jer telo se polako prilagođava novom režimu ishrane.

Nakon nekoliko meseci bićete mršaviji, i dosta zdraviji, što će povećati i vaše raspoloženje. Restriktivne dijete nisu dobar izbor jer niti će povećati vaše raspoloženje, niti će doći do dugoročnog mršavljenja.

Zamenite slatkiše sa voćem
Potrebno je da u ishranu ubacite nemlevene žitarice, voće i povrće i nemasne proteine, jer će te tako smanjiti unos kalorija. Veoma je važno da iz ishrane izbacite industrijske sokove.

Minimalan broj kalorija koji je potreban je 1200kcal, jer ćete u suprotnom izgubiti energiju koja vam je potrebna za obavljanje osnovnih dnevnih aktivnosti. Ukoliko unosite manje kalorija od minimalnog broja, vaše telo će biti slabo i nefunkcionalno.

Najvažnije je da izbegavate nairnice poput hleba, testenina, pirinča, krompira, jer su to beli ugljeni hidarti koij najviše goje. Veoma je važno da ne preskačete doručak jer je to obrok koji vam daje najviše energije, pa samim tim vam je dozvoljen širi spektar namirnica nego popodne i uveče.

Dodatni savet je da imate više obroka u toku dana, koji su manjeg obima, jer se onda hrana ne skladišti kao mast u vašem telu, jer unosite optimalnu količinu potrebne energije. Najvažnije je da večera bude lagana, i da je obavite pre 20h, jer nakon toga se sve skladišti u vašem telu na nepovoljan način.

Voda je veoma bitna tokom dana. Ukoliko popijete čašu vode pre jela, ona će vam smanjiti apetit. Takođe, voda je odlična zamena za sokove i gazirana pića koja nepovoljno utiču na vaše zdravlje.

Budite istrajni
Ako primtetite da vaši kilogrami ne spadaju u prvih mesec dana onoliko koliko ste očekivali, veoma je važno da ne odustanete, jer se vaše telo navikava na nove uslove ishrane. Ako ne odustanete, kroz nekoliko meseci imaćete vitko telo o kome ste sanjali, i bićete mnogo jači jer ste znali da niste odustali onda kada je bilo najteže.