Da li je bezbedno primiti vakcine protiv kovida 19 i gripa u isto vreme?

Izvor: B92, 01.Okt.2021, 08:19

Da li je bezbedno primiti vakcine protiv kovida 19 i gripa u isto vreme?

Bezbedno je da se primi vakcina protiv kovida 19 i vakcina protiv gripa u isto vreme i to ne utiče negativno na imunološki odgovor koje one izazivaju, pokazalo je britansko istraživanje objavljeno danas.

Studija, koju je vodio Univerzitet u Bristolu, pokazala je da su prijavljeni neželjeni efekti obično bili blagi do umereni, u testiranju koje je sprovedeno sa tri vakcine protiv gripa i vakcinom protiv kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 19 koju proizvode Fajzer i Biontek ili AstraZeneka, prenosi Rojters.

Istraživanje je obuhvatilo 679 volontera na 12 lokacija širom Engleske i Velsa, a objavljeno je kao radna verzija rada , koji će biti objavljen u časopisu Lanset.

Primili ste vakcinu protiv kovida - kada možete protiv gripa?

Britanija i druge zemlje severne hemisfere spremaju se za tešku zimu i mogućnost povećanja broja slučajeva gripa s obzirom na to da su ublažena ograničenja kovid 19 koja se odnose na socijalno distanciranja.

Treće doze vakcine protiv kovid 19 u Britaniji trenutno dobijaju starije i osetljive osobe kao i zdravstveni radnici, dok je vlada premijera Borisa Džonsona takođe najavila najveći program vakcinacije protiv gripa u istoriji u toku ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.