Čuveni proizvođač rešio dilemu: Da li kečap treba držati u frižideru?

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 22:28

Čuveni proizvođač rešio dilemu: Da li kečap treba držati u frižideru?

Neki tvrde da ne hlade kečap jer se ne hladi u restoranima ili prodavnicama brze hrane, čak ni kada je pakovanje otvoreno.

Treba li kečap nakon otvaranja držati u frižideru ili ne? Poznati proizvođač ima jasan odgovor na to pitanje.

Bilo na pomfritu, uz odrezak ili kao umak za testeninu: kečap je obavezan za mnoge, piše Fenix-magazin. Ali šta učiniti s bocom nakon upotrebe kečapa? Samo staviti na policu?

O pitanju se raspravljalo na Tviteru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Neki korisnici smatraju da hladan kečap nema dobar okus, pa ga i ne drže u frižideru. Jedan korisnik je napisao: “Hladni kečap? Ehhh! Ne!”

Drugi se slaže i piše: “Mrzim hladan kečap na vruću hranu!” Sada proizvođač kečapa pojašnjava šta je tačno:

“Usput: Kečapu je mesto u frižideru!!!”, piše jedna fabrika na svom britanskom Tviteru. To obaveštenje o skladištenju takođe je jasno naznačeno na pakovanju.

Istraživanje koje zatim pokreće Heinz pokazuje da ne slede svi specifikacije proizvođača kečapa.

Prema Öko-Testu, otvoreni kečap može se čuvati u frižideru oko šest meseci.

Koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez hlađenja zavisi od dosta faktora – na primer o temperaturi okoline i načinu na koji se proizvod skladišti. Ako je jako toplo, to smanjuje trajnost. Ako bakterije, virusi ili drugi kontaminanti mogu dospeti u bočicu, to takođe smanjuje vreme korišćenja. Stoga nije moguće uopšteno reći koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez frižidera.

Ako niste sigurni je li kečap još uvek dobar, obratite pažnju na miris, boju i konzistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.