Četkica koja pere zube za šest sekundi

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četkica koja "pere" zube za šest sekundi

Zaboravite na obične četkice za zube. Stručnjaci u odštampali specijalne četkice uz pomoć 3D štampača, kojim zube možete oprati za samo šest sekundi.

Na prvi pogled Blizzident izgleda kao čupava proteza za zube, možda zato što je dovoljno da ga zagrizete, pa da učini sve što može električna četkica posle mukotrpnog pranja.

Proizvođači obećavaju da su zubi čisti za svega šest sekundi, ali nezavisne studije još nisu potvrdile njihove tvrdnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako bi “skrojili” četkicu prilagođenu pojedincu, zubari su uzimali digitalnu sliku zuba uz pomoć koje su proizvođači Blizzidenta određivali optimalno postavljanje 600 čekinja i simulirali porete griženja i žvakanja.

Čekinje podsećaju na one sa običnih četkiza za zube, ali su mnogo tanje i lakše dospevaju do prostora između zuba.

Ipak, da biste zube oprali za svega šest sekundi, treba da platite 299 dolara. Ipak, proizvođač ističe da je cena opravdana, budući da “štedi vreme i novac koji biste inače dali na zubara”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.