Čarobni napitak: Đumbir, limun i kurkuma savršena kombinacija koja čuva zdravlje

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 15:07

"Čarobni napitak": Đumbir, limun i kurkuma savršena kombinacija koja čuva zdravlje

Nema boljeg napitka kojim ćete započeti svoj radni dan od onog s tri jednostavna sastojka i to: limunom, đumbirom i kurkumom.

Limun je izvrstan izvor vitamina C i sadrži kombinaciju flavonoida koji imaju antioksidativna i antikancerogena svojstva, tvrde naučnici.

Đumbir, pak, deluje protivupalno, a podstiče i imunološki sistem.

Što se tiče kurkume, ona takođe deluje protivupalno, štiti naš kardiovaskularni sistem i pomaže u smanjenju lošeg holesterola. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osim toga, štiti od Alchajmerove bolesti, ističu stručnjaci.

Evo recepta:

- dve i po šoljice kipuće vode

- jedan organski limun narezan na kriške

- jedan komad svežeg đumbira, očišćen i iseckan

- 1/8 kašičice kurkume

- dve kašičice meda (po izboru).

Zagrejte vodu. Dodajte limun, đumbir i kurkumu. Ostavite 30 minuta. Procedite i pijte na sobnoj temperaturi ili podgrejte, ali nemojte da kuvate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.