Čaj od matičnjaka smiruje nerve

Izvor: S media, 13.Mar.2010, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaj od matičnjaka smiruje nerve

Šolja mirisnog čaja pružiće vam osećaj topline, sklada i sigurnosti i, zavisno od vrste, pomoći da ublažite različite tegobe, savladate umor, popravite raspoloženje ili da se oslobodite viška kilograma

Umor

Zeleni čaj deluje kao blagi doping za metabolizam i mozak. Osim toga, sadrži polifenole, koji podstiču sagorevanje masti i sprečavaju apsorpciju masti u crevima. Još jedno pozitivno dejstvo zelenog čaja je u tome što, ako se redovno pije, usporava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << starenje kože, jer sadrži supstance koje štite kožu (flavonoidi) i vitamin C, koji štiti ćelije i aktivira stvaranje kolagena.

Savet: Ovaj čaj deluje i spolja: Pomešajte 3 kašike listova sa 2 kašike švapskog sira. Stavite na lice i posle 15 minuta operite. Ova maska deluje umirujuće i čisti lice.

Stomačne tegobe

Eterična ulja iz kamilice ublažavaju grčeve u stomaku i deluju protiv nadimanja. Komorač reguliše varenje i ublažava neprijatan osećaj punog stomaka, a nana podstiče apetit i ublažava simptome mučnine.

Stres

Čaj od matičnjaka umiruje i jača nerve. Slično dejstvo imaju i valerijana i lavanda, čija eterična ulja umiruju vegetativni nervni sistem i deluju uspavljujuće.

Nagomilavanje tečnosti u organizmu

Jabuke su veoma zdrave i bogate vitaminima i mineralima, pre svega kalijumom, koji reguliše sadržaj vode u organizmu. Kada ga nema dovoljno, moguće je nagomilavanje tečnosti. Čaj ćete pripremiti tako što ćete 1 kašiku komadića jabuke (koje ste osam sati sušili na vazduhu ili na 50 stepeni u rerni) preliti sa 250 grama ključale vode, ostaviti da odstoji 5-10 minuta i procediti.



Loše raspoloženje


Nervozni ste ili anksiozni? U tom slučaju će vam pomoći čaj od kantariona. Ljutovnica ili verbena popravlja raspoloženje i utiče na vitalnost.

Izvor: Blic online

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Čaj od matičnjaka smiruje nerve

Izvor: Blic, 13.Mar.2010

Šolja mirisnog čaja pružiće vam osećaj topline, sklada i sigurnosti i, zavisno od vrste, pomoći da ublažite različite tegobe, savladate umor, popravite raspoloženje ili da se oslobodite viška kilograma..Umor..Zeleni čaj deluje kao blagi doping za metabolizam i mozak. Osim toga, sadrži polifenole,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.