Čaj koji čisti krv lekari stalno preporučuju: Jedna šolja dnevno oporavlja i bubrege

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 08:06

Čaj koji čisti krv lekari stalno preporučuju: Jedna šolja dnevno oporavlja i bubrege

Rtanjski čaj je pravi dar prirode, a veruje se da može pomoći kod čišćenja krvi, protiv reume, artritisa i gihta te infekcija bubrega, mokraćnog mehura i mokraćnih kanala.

U narodnoj medicini najviše se ceni njegova moć otapanja svih vrsta kamenaca.

No, da bi bio delotvoran, čaj treba svakodnevno piti tokom nekoliko meseci.

U narodu postoji verovanje i da rtanjski čaj pospešuje izlučivanje mokraće i vode iz tela te da podstiče izmenu materija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i pomaže protiv reume, artritisa i gihta.

PRIPREMA:

1-2 čajne kašičice treba preliti s 2 dL proključale vode,

prokuvati 1 minut,

ostaviti poklopljeno 15 minuta uz povremeno mešanje,

Procedite i čaj je spreman za konzumaciju.

Veruje se da može da pomogne i kod upale bubrega, mokraćnog mehura i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika, ali i kod loše cirkulacije, te, kako kažu u narodu, smanjuje se nivo šećera i masnoće u krvi te pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog pritiska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.