Budite se svake noći u isto vreme? Organizam vas upozorava na ovaj problem

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 19:44

Budite se svake noći u isto vreme? Organizam vas upozorava na ovaj problem

Tradicionalna kineska medicina nudi nekoliko teorija o tome zašto se ljudi tokom noći često bude u određeno vreme.

Naime, kineska medicina osmislila je biološki sat pomoću kojeg možete saznati u kakvom stanju je vaš organizam. On pokazuje intervale u kojima energija cirkuliše kroz telo te nivo najveće energije u nekom području svaka dva sata. Ako sa tim delom organizma imate probleme, u to doba dana osetićete simptome.

Vreme maksimalne aktivnosti organa: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ukoliko se probudite između jedan i tri sata, to znači da je vaša jetra preopterećena. Ona je zaslužna za izbacivanje toksina iz našeg tela i za obradu emocija. Ako ste se probudili u ovom periodu, možda ste prethodnog dana preterali s konzumiranjem alkohola ili ste pojeli nešto što vam ne odgovara. Ovo takođe može značiti da vas izjedaju stres i napetost.

Ako se budite između tri i pet sati, to može biti zbog neravnoteže u plućima, a naročito u disanju. Poremećaj u disanju može biti povezan i sa negativnim emocijama poput teskobe, straha i osećaja krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.