Brzo i bezbolno do mlađeg izgleda

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzo i bezbolno do mlađeg izgleda

Svetski trendovi pokazuju sve veću popularnost brzih i efikasnih metoda za podmlađivanje što je u zadnjih desetak godina dovelo do ekspanzije minimalno invazivnih dermatoloških procedura – fraxel laser, hijaluronski fileri i botoks čijom se kombinacijom dobijaju fantastični rezultati bez potrebe za oporavkom.

Piše: dr Svetlana Bogdanović Rašković, specijalista plastične hirurgije

Poliklinika DIVA

Foto: Ambro, Freedigitalphotos.net

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Fraxel laser otklanja bore i istovremeno daje lifting efekat i tonus celog lica i vrata. Nijedan do sada korišćen laser nije mogao da proizvede tako snažan efekat sa tako kratkim periodom oporavka.

Tretman ovim laserom je sigurna, minimalno invazivna procedura koja korišćenjem tehnike frakcionisanja laserskog zraka pravi mikroskopske ranice duboko u koži, što omogućava da se površinski sloj kože obnovi za 24 sata, a tretirane zone u dubljim slojevima derma dovode do proizvodnje potpuno novih kolagenih vlakana sa fantastičnim rezultatima u eliminaciji bora uz istovremeno zatezanje i toniranje kože lica i vrata. Sve kliničke studije pokazuju da Fraxel izaziva snažnu stimulaciju sinteze kolagena i daje superiorne rezultate u odnosu na druge metode. Naše iskustvo govori isto jer se poboljšanja se vide već posle 24 sata, a efekti traju 3-5 godina.

Prednosti Fraxel lasera u odnosu na druge lasere fantastični rezultati uz minimalan oporavak od 6 do 12 sati značajno je efikasniji od svih drugih lasera i radiotalasa tretmani su bezolni bez upotrebe lokalne anestezije bezbedna, minimalno invazivna procedura nema neželjenih efekata i komplikacija

Tretmani traju 30 do 60 minuta i potpuno su bezbolni.

Preporučuju se 2-3 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja.

Rezultati se vide već posle 24 sata i postaju sve izraženiji u naredne četiri nedelje.

Uz Fraxel laser se preporučuju hijaluronski fileri koji pojačavaju efekat lasera.

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije - hidriranje kože, održavanje tonusa i neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala. Vezivanjem vode, hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju tkiva.

što posle aplikacije čini kožu elastičnom i čvrstom.

Hijaluron je trenutno najtrazeniji filer jer je prirodnog porekla i ne izaziva alergijske reakcije i zajedno sa laserima spada u najfrekventnije estetske procedure zahvaljujući svojoj efikasnosti jer se bore mogu eliminisati u potpunosti za samo deset minuta i efekat je vidljiv odmah, što ga čini odličnom alternativom estetskoj hirurgiji.

Hijaluron predstavlja idealnu proceduru za podmlađivanje, popunjavanje bora i konturiranje lica jer osim neposrednog efekta otklanjanja bora zbog svoje sposobnosti da vezuje molekule vode koži vraća elastičnost, hidriranost i mladalačku svežinu. Korišćenje ovog filera omogućava nam da bez perioda oporavka, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemo eliminaciju bora, podmlađen izgled ili osvežavanje i popunjavanje usana. Jednostavnost, bezbednost i komfor procedure čini je veoma popularnom za sve uzraste. Za upotrebu hijaluronskih filera nema donje granice u godinama kada se mogu koristiti. Optimalno je početi kada s pojave prve borice bez obzira na godine, jer se lakše koriguju dok su u začetku i sprečava njihovo produbljivanje.

Sama procedura je vrlo jednostavna, hijaluronska kiselina se aplikuje u kožu u proceduri koja traje 5- 10 minuta.

Podmlađivanje botoksom takođe spada u veoma popularne estetske procedure. To je minimalno invazivan tretman sa velikom efikasnošću u otklanjanju bora i bez trajnih neželjenih efekata. Bore u korenu nosa daju zabrinut izgled a bore na čelu i oko očiju doprinose da osoba izgleda starije nego što jeste i njihovom eliminacijom pomoću botoksa dobija se svež i mladolik izgled lica.

Naši lekari na osnovu velikog iskustva procenjuju koje će metode dati najbolje rezultate u konkretnom slučaju, pa sugerišu pacijentima idealnu kombinaciju da se dobije maksimalan efekat u podmlađivanju, a zadrži prirodan izgled. Iskoristite naše znanje i iskustvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.