Brze ideje za zdrav doručak

Izvor: S media, 23.Maj.2010, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brze ideje za zdrav doručak

Za zdrav doručak koji će vas dugo držati sitima ne treba puno vremena, tek nekoliko zdravih namirnica koje verovatno već imate u frižideru.

Puno je saveta kako treba jesti zdravo, pogotovo ujutru. No, ko ima vremena da smišlja i pravi zdrav doručak uz toliko posla i obaveza? Bez brige, uz nekoliko ideja, i to onih koje se brzo realizuju, dobićete zdrav doručak koji će vam pomoći da lakše prođe radni dan i dati vam energije.

Žitarice i mleko: Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << klasika - činija žitarica s hladnim ili toplim mlekom jedan je od najboljih izbora za prvi obrok u danu. Žitarice su, naime, bogate vlaknima i proteinima.



Voće
: Bilo koje voće je dobro za početak dana. Voće sadrži puno gvožđa i hranjivih materija, a ako vam se žuri, najlakše ga je staviti u torbu i pojesti na putu do posla. Ako hoćete da izaberete najzdravije od zdravog, odaberite jabuku.



Hleb od celog zrna
: Ovaj zdravi hleb pun je hranjivih materija i lako se jede. Na njega možete staviti neki začin koji volite, sveže povrće ili salatu - dobili ste zdrav doručak koji će vas zasititi.

Jaja: Da skuvate jaje zaista ne treba puno vremena ni pažnje. Zato, dok se oblačite, skuvajte dva jaja koja će vas zasititi sve do ručka. Pogotovo se preporučuje da jedete belance.

Frape: Pripremanje čaše ovog napitka uz malu pomoć miksera traje tek minut. Izvrsno je što možete i eksperimentisati - odaberite voće koje želite ili, na primer, dodajte malo kafe.

Izvor: Metro-portal

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.