Britanski zubi sve belji

Izvor: B92, 29.Nov.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski zubi sve belji

Iako je rečeno da niko ne može da prati holivudski osmeh, sve više Britanaca se odlučuje na različite metode za svoju novu zubnu garnituru.

Iako je rečeno da niko ne može da prati holivudski osmeh, sve više Britanaca se odlučuje na različite metode za svoju novu zubnu garnituru.

Umesto da daju čitavo bogatstvo za novi osmeh, traže se jeftiniji načini. Dr Teng Ngajm ispred „UltraSmile Dentistry”, Lajmhaus, kaže: „Nekada smo na njihove zahteve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za beljim zubima odgovarali invazivnijom metodom – skinuli bismo gornji sloj zuba i stavili novu navlaku. Danas se sve više Britanaca odlučuje za proteze.” Međutim, oni najzahtevniji i dalje žele holivudsko belo, i na njima se koristi spoljna glazura jer proteze ne mogu biti toliko uspešne.

Za neke profesije je izuzetno važno imati lepe i bele zube, pa se takvi ljudi obično i javljaju na „popravak" jer nemati lep osmeh znači vremenom ubiti svoje samopouzdanje.

Metode koje mogu popuniti prazninu ako vam zub ne ide baš u liniji sa ostalima, mogu danas koštati dosta manje nego pre. Stomatolog u ovom slučaju popunjava plombe belim, i predlaže protezu od vrlo tanke gume. Proteza se redovno menja tako da odgovara promenama u poziciji zuba. Kada se zubi nakon nekoliko meseci postave na sovje mesto, ultraljubičastim zracima možete ih izbeliti. Sve to u Briatniji može koštati 2,700 evra.

Problem sa „krunjenjem” zuba je osetila Debra Prins (29), kada je odlučila da napravi kompletnu promenu. Da bi prestala da drži ruku na ustima kada priča ili se smeje, platila je 13,000 evra ali je sada dovoljno samouverena da se smeje i na fotografijama.

„Mislila sam da ću zauvek ostati sama sa takvim zubima”, govori Debra. Zamenila je metalne plombe belim i za 5 tretmana, dobila je novu glazuru sa garancijom od 10 godina.

„Odmah nakon intervencije upoznala sam sadašnjeg verenika, Henrija. Kada gleda moje stare slike nije baš siguran da bi me oženio sa takvim zubima”, kaže Debra.

„Sada je i on na tretmanu za Londonski osmeh, i iako će nam venčanje biti jefitinije, imaćemo lepše fotografije", završava Debra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.