Blistav ten i savršena linija: Sve to uz pomoć kupusa

Izvor: NaDlanu.com, 04.Feb.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blistav ten i savršena linija: Sve to uz pomoć kupusa

Ovo popularno povrće obiluje hranljivim sastojcima koji će učiniti vaš ten blistavim, a dijete delotvornijim.

Jedna od najvećih zamerki kupusu jeste što stvara nadutost, međutim glavni razlog tome je njegovo kuvanje. Kupus kuvanjem gubi i mnoga lekovita svojstva, pa se preporučuje da se jede u sirovom obliku ili eventualno kuvan na pari.Velika prednost mu je niskokaloričnost - srednje velika šoljica naseckanog kupusa ima svega 22 kalorije. Stoga ne čudi popularnost takozvane >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kupus-dijete koja navodno daje odlične rezultate. Prosečno može da se izgubi 7 kg za nedelju dana. U tom periodu svaki dan se jede supa od kupusa. Osim što pomaže da se sagore kalorije, ova dijeta čisti organizam od masnoća i toksina, a uprkos gubitku kilograma osoba ne oseća umor ili manjak snage.Ako imate probleme s tenom, akne, lišajeve i neke vrste ekcema, možete ih ublažiti oblozima od listova ili losionom koji sadrži sok od svežeg kupusa. Primena kupusa u kozmetici temelji se na istom principu po kojem kupus lekovito deluje na sluzokožu organa za probavu. Za lepšu kožu lica potrebno je dnevno popiti 2,5 decilitra vode u kojoj se kuvao beli kupus. Na sitno rende rendan beli kupus takođe može da se upotrebljava kao maska za lice koja podstiče zarastanje ožiljaka posle odstranjivanja akni. Rendani kupus samo se rasporedi po licu i ostavi da odstoji 20 do 30 minuta.Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.