Bizarni trend se sve više širi: Ubrizgavanje botoksa u noge zbog samo jednog razloga

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 22:23

Bizarni trend se sve više širi: Ubrizgavanje botoksa u noge zbog samo jednog razloga

TikTokom se širi novi bizarni trend "calf tox". Reč je o ubrizgavanju botoksa u noge kako bi se one stanjile.

Botoks se ubrizgava u listove nogu. Snimci su dosad prikupili 2,5 miliona pregleda na spomenutoj društvenoj mreži. Neke od nuspojava su: alergijske reakcije, infekcije, pojava otoka i modrica, nemogućnost vežbanja itd.

"Ubrizgavanjem botoksa u noge ćete privremeno opustiti njihove mišiće 'blokiranjem' nervnih završetaka. Ovo može uticati na svakodnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti, tj. na način na koji hodate, trčite ili skačete", rekao je plastični hirurg Endru Peredo za New York Post.

Dodao je da dugoročni efekti još uvek nisu poznati s obzirom na to da je ovo novi trend.

"Kada promenite anatomiju stopala i nogu, to može uzrokovati lančanu reakciju. Na primer, kada udarite nožnim prstom u neki predmet, to može dovesti do bolova u kolenima, kukovima ili leđima", objasnio je.

Smatra da korišćenje botoksa na ovaj način ne bi trebalo izazvati trajna oštećenja, jer će se mišić vratiti u normalu kada botoks nestane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.