Besplatni preventivni pregledi u KCS u nedelju

Izvor: B92, 25.Maj.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi u KCS u nedelju

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u Beogradu u nedelju, 26. maja, u periodu od 8.00 do 16.00, građani će biti u prilici da, u okviru akcije Ministarstva zdravlja, bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave preventivne preglede i provere svoje zdravlje.

U zgradi Poliklinike (Višegradska 26) građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde, a u ambulantama Klinike za očne bolesti (Pasterova 2) obave i oftalmološki pregled. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Analizu hormona štitaste žlezde građani će u Centralnoj laboratoriji Centra za medicinsku biohemiju KCS moći da urade do 11 časova, a rezultati će moći da se preuzmu istog dana u periodu od 13 do 15 časova, ili narednih dana.

"KCS je i ovoga puta učinio sve da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede. Biće angažovano više od 70 zdravstvenih radnika, a pregledi će se obavljati u 13 ambulanti. Stoga ovim putem pozivamo sve građane da sutra od 8 do 16 časova posete KCS ili neku drugu zdravstvenu ustanovu i učine nešto važno za svoje zdravlje", kaže se u saopštenju KSC-a.

Ministarstvo zdravlja Srbije pokrenulo je akciju preventivnih pregleda u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

U prethodnih trinaest dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Besplatni pregledi širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2019, 08:55

Tokom 14. dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 23.790 građana obavilo preventivni pregled, saopštilo je Ministarstvo...Veliku podršku i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.