Beloruski hirurzi uče od niških kolega

Izvor: B92, 25.Mar.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloruski hirurzi uče od niških kolega

U niškom Kliničkom centru boravi delegacija grada Novpolocka iz Belorusiji.

Radovanović je podsetio da je tim niških hirurga, u decembru prošle godine posetio tu zdravstvenu ustanovu, drugu po veličini u Belorusiji, i da je tom prilikom dr Veoljub Pejčić održao predavanje za 40 hirurga Vitebske oblasti i demonstrirao operacije iz oblasti herniologije.

"Prethodna dva dana u operacionoj sali Centra za Minimalnu invazivnu hirurgiju, hirurzima iz Novpolocka demonstrirali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo savremene tehnike iz oblasti laparaskopske hirurgije i herniologije. Urađeno je ukupno devet operacija uz aktivno učešće kolega iz Novpolocka" rekao je Radovanović. Poseban utisak na delegaciju hirurga iz Belorusije ostavila je nova klinika za Kardiohirurgiju u Nišu.

" Mi smo imali prilike da vidimo kliniku za 22. vek. To je četvrti stepen zdravstvene zaštite koji imaju samo klinike na republičkom nivou. To nas raduje i upućuje da našu sradnju ubuduće nastavimo i u sferi kardiohirurgije" rekao je dr Sergej Nekrasov, glavni hirurg bolnice u Novpolocku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.