Bakterije koje uništavaju višak kilograma?!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakterije koje uništavaju višak kilograma?!

Na veselje mnogih devojaka koje su probale sve moguće dijete, naučnici Univerziteta Kork su smislili još jedan način mršavljenja. Stvorena je bakterija koja će to činiti, a sve što vi treba da učinite jeste da pojedete jogurt obogaćen tim bakterijama.

Naime, u procesu održavanja njihovih vitalnih funkcija, bakterije proizvode specifičan molekul koji može da reducira potkožno masno tkivo u telu.

Štaviše naučnici tvrde da je masno tkivo opasno, jer je pokretno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u organizmu i može da prouzrokuje razne upale koje povećavaju rizik od mnogih oboljenja, uključujući i tumor.

Nova bakterija je spoj Lactobacilus bakterije koja služi za probavu hrane i Propionibacterium akne koja sintetiše nezasićene masne kiseline i konjugiranu linolensku kiselinu.

Prednost ove bakterije je što pomaže i u lečenju raka debelog creva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.