Astra Zeneka: Radićemo dodatne testove na vakcini

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 19:39

Astra Zeneka: Radićemo dodatne testove na vakcini

Britanska Astra Zeneka će raditi dodatne testove širom sveta kako bi procenila efikasnost vakcine, saopštio je danas generalni direktor kompanije Paskal Sorio, a preneo Rojters pozivajući se na agenciju Blumberg.

Umesto da se testovi prebace u SAD, gde su testiranja vakcine Fajzera i Moderne pred krajem i početak proizvodnje, novim testovima će se odrediti da li manje doze vakcine bolje funkcionišu nego veće, navodi se u tekstu.

Zbog greške vakcina Astra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zeneke dovedena u pitanje

Astra Zeneka, koja na novoj vakcini radi sa Univerzitetom Oksford, suočava se sa neugodnim pitanjima o efikasnosti vakcine, zbog čega eksperti kažu da bi to moglo da uspori eventualnu brzinu odobravanja upotrebe vakcine u SAD i EU

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ASTRAZENEKA PRIZNALA: Došlo je do greške tokom testiranja vakcine, pokrenuta istraga

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 02:18

AstraZeneka će uraditi dodatne testove širom sveta kako bi procenila efikasnost vakcine..Kompanija AstraZeneka saopštila je da sarađuje s regulatorima u istraživanju davanja niže doze svoje vakcine protiv korona virusa, pošto su rezultati bili bolji u slučaju davanja manje količine vakcine nego...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.