Alternativne metode loše za astmu

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alternativne metode loše za astmu

Homeopatija, akupunktura, vitaminski dodaci i slični nekonvencionalni načini lečenja ne bi trebalo da se primenjuju u lečenju astme kod dece.

Ukoliko se na astmatičnoj deci primenjuju nekonvencionalne metode lečenja, kao dopuna ili zamena za klasične tretmane, teže je uspostaviti kontrolu nad bolešću, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovela grupa naučnika s univerziteta u Montrealu.

Naučnici su došli do tih rezultata tako što su sproveli istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 2.000 dece starosti u proseku šest godina i obolelih od astme u različitim stadijumima, preneli su francuski mediji.

Među tom decom, 13 odsto je bilo podvrgnuto nekom od nekonvencionalnih načina lečenja, kao što su akupunktura, homeopatija ili vitaminski dodaci.

Rezultati su pokazali da je kod dvostruko više dece koja su bila pod nekom od nekonvencionalnih terapija došlo do slabije kontrole nad bolešću u odnosu na onu pod klasičnom terapijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.