Alergija na kikiriki uskoro postaje stvar prošlosti

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alergija na kikiriki uskoro postaje stvar prošlosti

Alergija na kikiriki poznata je kao opasno stanje koje za pacijente može imati ozbiljne posledice. Zato ljudi koji je imaju žive sa raznim ograničenjima, stalno pazeći da u onome što konzumiraju nema tragova kikirikija. Njihovi životi bi uskoro mogli da budu znatno olakšani.

Naučnici su otkrili da za alergiju na kikiriki postoji vrlo jednostavan lek- imunoterapija. Imunoterapija podrazumeva da pacijenti svaki dan uzimaju malu porciju ove hrane na koju su alergični, postepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećavajući količinu kako bi se izgradio imunitet na alergene.

Do sada su lekari osobama alergičnim na kikiriki savetovali da izbegavaju svaki kontakt i da deci koja su pod rizikom za razvijanje alergije ne daju kikiriki prve tri godine života.

Sada su otkrili da izloženost malim količinama kikirikija prvih nekoliko godina života može olakšati alergiju.

Možda zvuči paradoksalno, ali lek za alergiju na kikiriki je upravo kikiriki.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.