Ako ste na ivici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete jesti

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 15:27

Ako ste na ivici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete jesti

Poznato je da hrana koju unosimo u organizam ima veliki uticaj na naše celokupno zdravlje.

Između ostalog, namirnice koje jedemo mogu bukvalno da poboljšaju, ali i da ugroze naše zdravlje, zbog čega je važno da vodimo računa o tome šta i koliko često konzumiramo. Kako prenosi Eat This, postoje određene namirnice za koje dijetetičari tvrde da treba da jedemo što je češće moguće, posebno ako smo na ivici dijabetesa.

Dijabetes je ozbiljno stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje uzrokuje previsok nivo šećera u krvi i menja naše živote iz temelja. Da bi sprečili posledice ovog stanja, dijetetičari tvrde da u svakodnevnu ishranu treba da unesemo sledeće namirnice:

kinoa

mahunarke

orasi

slatki krompir

ovsena kaša

zeleno lisnato povrće

tuna

Beli luk

šargarepa

Crveni luk.

Postoje i namirnice koje osobe sa povećanim rizikom od dijabetesa treba da izbegavaju koliko god je to moguće, a to su so, mlečni proizvodi koji sadrže visok udeo masti, beli hleb, testenine, pržena hrana, suvo meso, zaslađeni sokovi, energetski napici, konzerve. povrće, peciva, slatkiši i alkohol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.