Akcija “Prevencijom do očuvanja zdravlja”

Izvor: Megafon.co, 19.Feb.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija “Prevencijom do očuvanja zdravlja”

Centar za preventivne zdravstevene usluge Doma zdravlja Niš i Služba polivalentne patronaže sproveli su još jednu od akcija „Prevencijom do očuvanja zdravlja“, koja je bila namenjena zaposlenima u JKP Parking servis Niš.
„U toku akcije urađene su male dijagnostičke procedure i savetovanje na temu negovanja zdravih stilova života i prevencije bolesti. Svim radnicma proveren je nivo šećera u krvi, vrednost krvnog pristiska, pružen savet od strane lekara i podeljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << promotivni materijal“, kažu u Parking servisu.
Akcija „Prevencijom do očuvanja zdravlja“ bila je prilika da se žene informišu o samopregledu dojki. Damama starijim od 50 godina zakazan je mamografski pregled, a zainteresovani mogu da se pridruže novoj grupi polaznika Savetovališta za odvikavanje od pušenja, navode u Parking servisu.
Škola za odvikavanje od pušenja besplatna Na sajtu Doma zdravja vam navode šest mogućnosti za savladavanje želje od pušenja:
1. Objava „Izabrao sam da budem nepušač“;
2. Odlaganje „Sačekajte 10 minuta. Želja obično traje 3-5 minuta“;
3. Dišite duboko „ Dva ili tri duboka udaha će vas opustiti“;
4. Pijte vodu „ Polako ispijte jednu do dve čaše vode“;
5. Radite nešto drugo „ Šetajte se, opustite se, istuširajte se, hobi“ i
6. Ako se religiozni, obratite se Bogu „Molite se, razmišljajte“.
Ukoliko niste sigurni da li pripadate grupi zavisnika od nikotina, Dom zdravlja nudi test koji će vam pružiti pouzdane rezultate, a koji možete da pronađete na OVOM LINKU.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.