8 prirodnih sredstava protiv ujeda komaraca

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2013, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8 prirodnih sredstava protiv ujeda komaraca

Ujedi komaraca znaju da zadaju glavobolje. Crveni ubodi znaju da ruže besprekoran izgled kože, a umeju i nepodnošljivo da svrbe. Međutim, postoje trikovi koji pomažu kod ublažavanja posledica poput crvenila, otoka i potrebe za češanjem. Sve što treba da radite je da na kritično mesto na koži stavite neke od sledećih prirodnih proizvoda kako biste skratili sebi muke i izbegli eventualne infekcije.

Led

Led će ublažiti svrab i sprečiti oticanje na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ujeda. Naime, led utrne nerve koji uzrokuju svrab i bol, tako da ćete se pomoću hladne obloge osloboditi oba problema.

Sirće

Ovaj domaći lek zaustavlja svrab zahvaljujući kiselinama, a sirće od jabuke je možda i najdelotvornije jer ima neznatno manje kiseline.

Med

Med dobro utiče na sveukupno zdravlje, uključujući i protivupalno dejstvo, kao i antibakterijska svojstva. Malo meda direktno utrljajte na mesto uboda komarca i ubrzo ćete osetiti olakšanje.

Soda bikarbona

Soda bikarbona ima alkalnu komponentu koja neutralizuje PH balans kože, a tapkanje sode na mesto ujeda smanjuje upalu i svrab.

Bosiljak

Aromatično lišće bosiljka sadrži kamfor i timol – dve komponente koje smanjuju svrab. List možete direktno staviti na ujed ili ih možete samleti i staviti na oštećeno mesto.

Limun i limeta

Obe citrusne voćke imaju antibakterijsko i antimikrobno dejstvo. Njihov sok ili kora ubija sve vrste bakterija. Jedina mana je što njihovo dejstvo nije dobro u kombinaciji sa suncem, zato ih koristite samo kod kuće.

Pasta za zube

Malo paste za zube od mente, takođe, pomaže kod ujeda komaraca. Menta hladi kožu, a osećaj hladnoće stiže do mozga brže od osećaja svraba. Mozak može da obradi samo po jednu senzaciju i samim time svrab prestaje.

Mleko i voda

Pomešajte mleko i vodu u jednakim razmerama i stavite oblogu na ubod. Ovo je vrlo efikasan lek i pomaže kod smanjenja upala, smanjuje svrab i otok.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

8 prirodnih sredstava protiv ujeda komaraca

Izvor: Dzungla.org, 30.Jul.2013

Ujedi komaraca znaju da zadaju glavobolje. Crveni ubodi znaju da ruže besprekoran izgled kože, a umeju i nepodnošljivo da svrbe. Međutim, postoje trikovi koji pomažu kod ublažavanja posledica poput crvenila, otoka i potrebe za češanjem. Sve što treba da radite je da na kritično mesto na koži...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.