7 puta veća neispravnost implanata

Izvor: B92, 01.Jan.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 puta veća neispravnost implanata

Podaci koje je otkrio najveći britanski lanac za plastičnu hirurgiju Transform pokazuju da je broj pucanja implanata francuskog proizvođača Poli implant proteze (PIP) sedam puta veći nego što se ranije mislilo.

Zbog podataka Transforma koje je objavio britanski list "Sandej telegraf" britanski ministar zdravlja Edrju Lensli zatražio je hitnu procenu podataka o rizicima za 42.000 Britanki kojima su ugrađeni implanti PIP, preneo je AFP.

On je, međutim, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Britanija i dalje ne preporučuje rutinsko uklanjanje tih implanata.

Francuska firma je ranije saopštila da je procenat pucanja implanata sedam odsto, odnosno da dolazi do pucanja u jednom od 14 ugrađnih implanata.

Francusko regulatorno telo je u međuvreneu saopštilo da je u toj zemlji oko pet odsto implanata firme PIP neispravno, ali su zdravstveni zvaničnici u toj zemlji preporučili Francuskinjama kojima su ugrađni ovi implanti da ih uklone.

Između 300.000 i 400.000 žena u 65 država od Evrope do Latinske Amerike, imaju ugrađene implante kompanije PIP, jednog od najvećih svetskih proizvođača silikonskih implanata, koja je proglasila bankrot 2010. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.