Новосађани, да ли довољно бринете о свом здрављу? (петак, 7. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 07:00

Новосађани, да ли довољно бринете о свом здрављу? (петак, 7. април)

Светски дан здравља обележава се широм света 7. априла сваке године под покровитељством Светске здравствене организације. Не морамо да вас подсећамо да о свом здрављу и о здрављу својих ближњих треба да бринете сваки дан. Сувишно је и да поменемо да превентивни прегледи  могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да вам спасу живот. Ако сте у последње време занемарили себе и своје здравље данас је идеалан дан да се посветите томе. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује у Новом Саду данас:
Недељу смо започели снегом и ниским температурама, петак који је пред нама ће бити топлији, али и даље тмуран и могућа је повремена киша. Температура најнижа дневна 0 степени и највиша дневна 10 степени.
Као што смо већ и напоменули данас се обележава Светски дан здравља када Светска здравствена организација (СЗО) обележава 75. годишњицу од оснивања. Овогодишњи слоган је: “Здравље за све”.
Дом здравља “Нови Сад” у свом свакодневном раду подржава овогодишњи слоган, професионалним приступом раду и свим потребама наших суграђана. Данас екипе Службе кућног лечења и неге, Службе стоматолошке заштите, Превентивни центар и Саветовалишта за младе Дома здравља “Нови Сад” од 10.30 до 13.30 часова у ТЦ “Променада” омогућава грађанима да:
измере шећер из капи крви, висину крвног притиска, телесну тежину, израчунају БМИ, измере количину СО у издаху апаратом смокерлyсером, послушају препоруке о значају одазива на скрининг рака плућа, као и ЕКГ мониторинг. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Запослени у Служби стоматолошке заштите обучаваће заинтересоване суграђане правилном прању зуба и хигијени усне дупље.
Тим Саветовалишта за младе даваће савете о здравој исхрани и физичкој активности, као и маневре за пружање прве помоћи.
Удружење „Еду кутак“ ће са децом предшколског узраста цртати на тему “Здравље за све“.
Дељење здравствено промотивног материјала и анкете урадиће – ученици медицинске школе MC Vision Academy MST II/5.
Данас изложбе Музеја Војводине у Дунавској 35, ће бити отворене за посетиоце до 13 часова. Фото: Градске инфо До једнократне промене радног времена је дошло услед редовног годишњег третмана одржавања објеката Музеја Војводине у Дунавској 35.
Вече читања поезије са Јеленом Ражнатовић вечерас од 20:00 часова у „Театру 34“. Јелена Ражнатовић се бави глумом и рецитовањем од основне школе. Била је члан многобројних глумачких удружења, учествовала је у разним емисијама, као и на бројним глумачким пројектима, а један од њих је и представа „Женско-мушки разговори“. Учествовала је на рецитаторском такмичењу где је освојила 1. место за млађу категорију и неколико година касније 1. место за старију категорију.
Прва овогодишња пролећна Новосадска цветна пијаца одржаће се данас и суботу, 7. и 8. априла, на платоу Спенса. Фото: Градске инфо Све посетиоце очекује велики избор цвећа, садница и опреме за хортикултуру, како би своја дворишта, баште, терасе и домове украсили и обогатили.
Радно време цветне пијаце: Петак, 7. април
Од 8 до 19 часова
Субота, 8. април
Од 8 до послеподневних часова
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Лажа и паралажа“ од 19:30 часова и можете присуствовати спектаклу “ 20. Београдски фестивал игре“. Данас на репертоару фестивала је ХОЛАНДСКИ ТЕАТАР ИГРЕ – НДТ 1 од 20:00 часова.
Позориште младих на свом репертоару има представу “Три сореле”, сновидљива прича о немогућој љубави. Представу можете погледати од 19:30 часова.
Фото: Pixabay/analogicus Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
„Big prolećni market“ 8. i 9. aprila u Big šoping centru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани, да ли довољно бринете о свом здрављу? (петак, 7. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.