200 motora proći će kroz Beograd u nedelju: Svi sa jednim plemenitim ciljem VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 17:00

200 motora proći će kroz Beograd u nedelju: Svi sa jednim plemenitim ciljem VIDEO

Za vikend će se našom prestonicom provozati 200 motora. Vozači dvotočkaša biće u odelima od tvida i sa leptir mašnama. A razlog je više nego jak i važan, a to je da bi se skrenula pažnja na bolesti kod muškaraca.

Cela priča je počela pre 10 godina u Sidneju, kod nas se dešava sedmi put.

"Ljudi su nas viđali u Beogradu u septembru, ove godine je to dešavanje u maju i ideja je da se iskoristi vidljivost klasik interesantnih motora. Postoji dres kod koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "old school retro" i treba da pomogne da se podigne svest o preventivi tumora prostate i muškom mentalnim zdravlju. To su dve glavne teme. U organizaciju je sada uključeno preko 340 hiljada ljudi, dešava se u preko 100 zemalja sveta u 600 gradova, a novembar je uključio i taj deo koji je vezan za muški suicid. Brojevi su alarmantni. Tri od četiri muške osobe podignu ruku na sebe", objašnjava za 150 minuta Sveta Simić, organizator "Džentlmenske vožnje".

Ceo sistem je organizovan na globalnom portalu gde se svi učesnici prijavljuju. Ideja je da svako ko je prijavljen animira u svom okruženju i kroz društvene mreže ljude kako bi se prikupile donacije. Uplate se vrše onlajn i do sad je, kako kaže Simić, prikupljeno 28 miliona dolara. Taj novac se od 2016. distribuira centrima koji se bave istraživanjem kancera prostate i ovog drugog dela koji je vezan za suicid.

"Prvo mislim da svi koji voze motore imaju jednu specifičnu kolegijalnost. Suština je da se privuče pažnja na neki drugačiji način i da povučemo one koji žele nešto više da učine. Svake godine delimo vaučere za besplatan ultrazvuk prostate i na takav način imaju i godišnji pregled".

Događaj je planiran za nedelju 23. maj, a detalji su privilegovana informacija samo za prijavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džentlemeni u odelima od tvida sa leptir mašnama izlaze na ulice Beograda i to NA MOTORIMA

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

"Distinguished Gentlemans Ride" je humanitarna vožnja dvotočkašima koja se održava u nedelju u Beogradu. Skoro 200 motociklista odevenih u odela od tvida sa leptir mašnama izaći će na ulice glavnog grada kako bi skrenuli pažnju na bolesti kod muškaraca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.