У Гази 18 од 35 болница престало с радом, затворено и 70 одсто домова здравља

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 15:56

У Гази 18 од 35 болница престало с радом, затворено и 70 одсто домова здравља

Већина болница у Појасу Газе, односно 18 од 35, потпуно су престале са радом, саопштило је данас палестинско министарство здравља у Рамали на окупираној Западној обали. Фото: Танјуг/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP Министарство здравља је навело да је 71 одсто свих установа примарне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << здравствене заштите затворено због оштећења или недостатка горива за генераторе електричне енергије, додајући да су болнице које су и даље отворене ограничене у ономе што могу да обезбеде и да постепено затварају своја одељења, преноси Си-Ен-Ен.
Медицински комплекс Ал Шифа, највећа медицинска установа у Гази, затворио је шест операционих сала “због неадекватности залиха, укључујући гориво“. Америчка медицинска сестра из организације Лекари без граница, Емили Калахан, рекла је да је у Кан Јунису, граду у којем је радила усред рата пре него што је напустила Газу, живело око 35.000 интерно расељених особа.
“Било је деце са великим опекотинама на лицу, по врату, по свим удовима“, рекла је Калахан, наводећи да, како су болнице све преоптерећеније, пацијенти се брзо отпуштају у кампове који немају приступ текућој води. Калахан је казала да у једном кампу има 50.000 људи и четири тоалета, као и да становници кампа имају приступ води на два сата сваких 12 сати.
Hamas i Islamski džihad osudili napad Izraela na izbeglički kamp u Dženinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Гази 18 од 35 болница престало с радом, затворено и 70 одсто домова здравља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

ИДФ: У Гази отворен шесточасовни коридор за евакуацију цивила

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Nov.2023, 13:57

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) објавиле су данас да је отворен шесточасовни коридор за евакуацију дуж пута Салах ел Дин како би цивили побегли на југ из северног дела...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.